Πρόκειται για στατικό ποδήλατο, αλλά μην σας ξεγελά η λέξη «στατικό», αφού το spinning είναι η πιο έντονη μορφή αεροβικής άσκησης, κατά την οποία σε ένα μάθημα 50 λεπτών μπορείτε να κάψετε περίπου 500 θερμίδες. Πολλές σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Τζένιφερ Άνιστον οφείλουν την καλλίγραμμη σιλουέτα τους σε αυτό.


Τι ακριβώς είναι το spinning

Με χρήση στατικών ποδηλάτων μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο studio και με την καθοδήγηση εξειδικευμένου spinning instructor, το πρόγραμμα spinning προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες σας ενώ γυμνάζει πόδια, μπράτσα, ώμους και κοιλιακούς. Μια ομάδα ποδηλατών, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων, ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή εκτελεί το πρόγραμμα προπόνησης, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο το ποδήλατο. Η προπόνηση γίνεται πιο αποδοτική όταν χρησιμοποιείτε καρδιοσυχνόμετρο. Η προπόνηση ποδηλασίας εσωτερικού χώρου, περιλαμβάνει ασκήσεις, που γυμνάζουν όλες τις μυϊκές ομάδες που ενεργούν κατά την ποδηλασία.
Η προπόνηση είναι διαλειμματική με εναλλαγές ρυθμού πάνω σε στατικό ποδήλατο πίστας. Η αντίσταση προέρχεται από τον μπροστινό τροχό και είναι ρυθμιζόμενη, υπάρχει φρένο, η σέλα ρυθμίζεται κάθετα και οριζόντια.

Η αίθουσα του spinning

Δεν έχει καμία σχέση με τις κλασικές αίθουσες γυμναστηρίου. Μπαίνοντας μέσα, θα σας εντυπωσιάσει το dark room, με ελάχιστους φωτισμούς τύπου black light, αλλά και τα ηχεία, τα οποία οδηγούν την ένταση στα ύψη. Η όλη ατμόσφαιρα έχει αποτέλεσμα ώστε το πρόγραμμα να είναι εκρηκτικό, αφού εικόνα, ήχος και παραγγέλματα, από το μικρόφωνο του γυμναστή, γίνονται ένα.

Τα οφέλη

* Μεγάλες καύσεις λίπους.
* Συντελεί στην απώλεια κιλών και στην καλύτερη φυσική κατάσταση μόλις με 2-3 μαθήματα την εβδομάδα.
* Αποτελεί μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις.
* Γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες.
* Βελτιώνει την αντοχή και αυξάνει την αερόβια ικανότητα του οργανισμού.
* Ενδυναμώνει τετρακέφαλους, γλουτιαίους, γαστροκνήμια.
* Διασκεδάζει και αναζωογονεί.

Τι θα κάνουμε σε μία προπόνηση

Το spinning είναι μια ολοκληρωμένη αερόβια προπόνηση. Πραγματοποιούνται εντάσεις, ορθοπεταλιές και αυξομείωση της αντίστασης. Ξεκινά με προθέρμανση (αργή ποδηλασία), ενώ στην αποθεραπεία γίνονται διατάσεις πάνω στο ποδήλατο. Το μάθημα διαρκεί μέχρι 40 λεπτά. Καλό είναι να φορέσετε ειδικό κολάν με ενίσχυση, το οποίο φοριέται μέσα από τη φόρμα, για να μη σας ενοχλεί η σέλα.

Τι θα προσέξετε
Για να κάνετε spinning δεν πρέπει να έχετε προβλήματα υγείας, ιδίως καρδιαγγειακά. Επίσης, αν έχετε ορθοπεδικά προβλήματα, ειδικά στη μέση και τα γόνατα καλύτερα να το αποφύγετε. Πρόγραμμα spinning θα βρείτε στα μεγάλα γυμναστήρια.

 

 

SPINNING